Kvan-muffins med rosentop

Jeg kan godt lide den parfumerede smag sammen med den overvældende duft/smag af hybenrose. Kvan-muffins med rosentop er et af de absolutte hits på mine workshops, netop fordi smagen er så overraskende anderledes end noget, man kender.

Hvis nogen har lyst til mere info om vilde urter og få flere opskrifter, kan de tjekke min hjemmeside lamenagerie.dk.

LÆS OGSÅ Fisk med nordisk wasabi

Kvan-muffins med rosentop

100 gram smør

125 gram sukker

2 æg

1 deciliter mælk

150 gram hvedemel

2 teskefulde bagepulver

100 gram fintsnittede kvanstilke

2 spiseskefulde sukker

Fremgangsmåde:

Snit kvanstilkene meget fint og drys dem med de 2 spiseskefulde sukker. Vend et par gange, så sukker forener sig med saften fra kvanstilkene. Rør smør og sukker blødt. Pisk æggene i et ad gangen. Rør mælken i dejen og vend mel og bagepulver i. Rør forsigtigt sammen. Fordel dejen i muffinforme og læg kvanstilkene oven i dejen med en ske. Bages i ca. 20 minutter ved 175 grader. Mærk efter med en bambuspind eller lignende om kagerne er gennembagte.

Hybenrosentop

0,75 dl flormelis

1,5 dl hybenrosekronblade

100 g friskost

Fremgangsmåde:  

Skyl og slyng rosenbladene. Blend med flormelis til en pasta, tilsæt EVENTUELT en lille smule ost for at få det til at køre i blenderen – og brug dejskraber eller ske til at skrabe siderne i blenderen, så cremen kan køre! Bland rosensukkeret i osten og fyld det i sprøjtepose og sprøjt en cremetop på hver muffin.

Af Merethe Svahn Hansen

Merethe Svahn Hansen er turleder i Roskilde Afdeling og har arrangeret en del urteworkshops/urtevandringer for Dansk Vandrelaug. Vi har bedt hende om et par af de bedste opskrifter, du selv kan afprøve i forbindelse med dine Maritime Vandringer.

 

Skriv en kommentar

Unable to display Facebook posts.
Show error

Error: (#10) To use 'Page Public Content Access', your use of this endpoint must be reviewed and approved by Facebook. To submit this 'Page Public Content Access' feature for review please read our documentation on reviewable features: https://developers.facebook.com/docs/apps/review.
Type: OAuthException
Code: 10
Please refer to our Error Message Reference.

Gå med DVL i uge 41 #dvlnaturligvis https://t.co/2dBlz9f6lG

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com